Babeczki:
- 220 gram miękkiego masła
- 150 gram drobnego cukru
- 210 gram mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 4 płaskie łyżki kakao
Krem:
- 190 g masła
- 300 g masła orzechowego
- 80 g cukru pudru
Dodatkowo:
- masło orzechowe lub nutella do nadziania babeczek
Babeczki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie, ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy, aż wszystkie składniki się połączą.
Blaszkę do babeczek wykładamy papilotkami. Papilotki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy 25 minut w 180 sopniach.
Krem:
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy masło orzechowe i wszystko miksujemy.
Wykończenie:
W każdej babeczce wydrążamy wgłębienie, które wypełniamy masłem orzechowym lub nutellą. Wierzch babeczek dekorujemy kremem.