Przepyszne kruche ciasteczka, które nie zawiodą prawdziwych miłośników masła orzechowego 🙂
- 130 gram miękkiego masła
- 130 gram masła orzechowego crunchy
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- łyżeczka soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 gram mąki
- 50 gram płatków owsianych
- po 50 gram czekolady mlecznej i białej- pokrojonej w kostkę
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i masło orzechowe, miksujemy. Następnie mieszamy wszystkie suche składniki i dodajemy je do masy maślanej. Z ciasta formujemy kuleczki, a następnie lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Ciasteczka zdejmujemy z blachy dopiero jak przestygną i stwardnieją.