ciasteczka z masłem orzechowym

Przepyszne kruche ciasteczka, które nie zawiodą prawdziwych miłośników masła orzechowego 🙂

  • 130 gram miękkiego masła
  • 130 gram masła orzechowego crunchy
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 250 gram mąki
  • 50 gram płatków owsianych
  • po 50 gram czekolady mlecznej i białej- pokrojonej w kostkę
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i masło orzechowe, miksujemy. Następnie mieszamy wszystkie suche składniki i dodajemy je do masy maślanej. Z ciasta formujemy kuleczki, a następnie lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Ciasteczka zdejmujemy z blachy dopiero jak przestygną i stwardnieją.

inspiracja