Ciasto budyniowe bez pieczenia

 

Na małą tortownicę o średnicy 18 cm
  • 1 budyń waniliowy
  • 6 łyżek cukru
  • 300 ml mleka
  • 100 gram masła
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka malinowa
  • paczka biszkoptów
  • 1/2 puszki brzoskwiń w zalewie

Budyń gotujemy z 300 ml mleka i cukrem. Do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę i miksujemy, aż proszek się rozpuści. Następnie dodajemy masło i miksujemy do połączenia składników.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami a następnie wykładamy połowę masy budyniowej. W ten sposób układamy dwie warstwy biszkoptów i dwie warstwy masy. Na ostatnią warstwę masy wykładamy biszkopty, a na biszkoptach układamy pokrojone brzoskwinie.
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.