Na małą tortownicę o średnicy 18 cm
- 1 budyń waniliowy
- 6 łyżek cukru
- 300 ml mleka
- 100 gram masła
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka malinowa
- paczka biszkoptów
- 1/2 puszki brzoskwiń w zalewie
Budyń gotujemy z 300 ml mleka i cukrem. Do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę i miksujemy, aż proszek się rozpuści. Następnie dodajemy masło i miksujemy do połączenia składników.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami a następnie wykładamy połowę masy budyniowej. W ten sposób układamy dwie warstwy biszkoptów i dwie warstwy masy. Na ostatnią warstwę masy wykładamy biszkopty, a na biszkoptach układamy pokrojone brzoskwinie.
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.