(tortownica o średnicy 23 cm)
Ciasto:
- 1 słoik ciecierzycy (400G)
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 150 ml mleka kokosowego z puszki
- 5 łyżek ksylitolu
- 3 łyżki naturalnego kakao
- 3 łyżki mąki kokosowej
Polewa:
- 1 czubata łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka kakao naturalnego
- płatki migdałowe
Ciasto:
Wszystkie skłaniki ciasta blendujemy na gładką masę. Gotową masę przelewany do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 45 minyt w 180 stopniach.
Polewa:
Olej kokosowy na polewę rozpuszczamy w garnuszku razem z wodą. Dodajemy ksylitol i kakao, mieszamy do usyskania gładkiej polewy. Gotową polewą osdabiamy ciasto. Całość posypujemy płatkami migdałów.