Kruche ciasteczka z czekoladowym serduszkiem

 
  • 600 gram mąki pszennej
  • 400 gram margaryny
  • 200 gram cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 3 tabliczki czekolady mlecznej

Wszystkie składniki oprócz czekolady zagniatamy razem. Musimy pamiętać, że jeśli chcemy uzyskać kruche ciasteczka, wszystkie składniki powinny być porządnie schłodzone.

Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 3-5 mm i wycinamy szklanką okrągłe ciasteczka. W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środek- u mnie kształt serduszka. Pieczemy do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach. Trwa to około 5-8 minut.

 

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Całe ciasteczka smarujemy czekoladą i przykrywamy ciastkiem z wyciętym kształtem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę, żeby czekolada zastygła.