Owsiane kwadraciki bananowo-orzechowe

  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki masła orzechowego z kawałkami orzechów (150 g)
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 50 g oleju kokosowego
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 20 g siemienia lnianego
  • 1/3 szklanki sezamu

Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, roztopiony olej kokosowy, masło orzechowe oraz jajko. Zagniatamy jednolite ciasto. Ciastem wylepiamy formę (25×25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i dociskamy. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 35-40 minut, aż wierzch będzie miał złoty kolor. Jeszcze ciepły placek kroimy na kwadraciki i studzimy.