Spód:
- 150 g ciastek oreo (bez kremu)
- 120 g roztopionego masła
Masa serowa:
- 500 g twarogu sernikowego tłustego
- 2 szklanki gęstego puree z dyni
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 20 ml miodu
- 50 g cukru
- 3 jajka
Spód:
Ciasteczka rozdrabniay blenderem na pył i mieszamy z roztopionym masłem. Gotową masę wykładamy na dno blaszki do pieczenia (25×25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy.
Masa serowa:
Twaróg miksujemy z cukrem, miodem, cynamonem, mąką, budyniem oraz puree z dyni. Następnie, ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku. Gotową masę wykładamy na spód z ciasteczek oreo. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 135 stopni i pieczemy przez 90 minut. Sernik zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia.