tęczowe babeczki czekoladowe

  • 50 gram kakao
  • 240 ml wrzątku
  • 175 gram mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 115 gram masła lub margaryny
  • 200 gram cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • łyżka ekstraktu waniliowego
  • 50 gram drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • żelki tęczowe (zozole)
  • posypka- gwiazdki
  • kolorowy lukier

Wodę łączymy z kakao i mieszamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek. Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz wodę z kakao i ekstrakt waniliowy- cały czas ucierając. Na koniec dosypujemy czekoladę i delikatnie mieszamy. Ciasto wkładamy do formy do muffinek wyłożonej papilotkami i pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.

Upieczone babeczki dekorujemy lukrem, żelkami i posypką cukrową.