Megawypieki

Czekoladki z masłem orzechowym

 

Korpusy

Nadzienie

Dodatkowo- foremki do czekoladek

Czekoladę siekamy bardzo drobno lub ścieramy na tarce. 2/3 czekolady rozpuszczamy w misce umieszczonej nad gorącą wodą, tak, by miska nie dotykała wody. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmujemy miskę znad wody i dodajemy pozostałe 1/3 czekolady. Mieszamy, aż dodana czekolada się rozpuści. Tak przygotowaną czekoladą dokładnie pokrywamy dno i boki foremek do czekoladek-wykorzystujemy 2/3 czekolady. Foremki wstawiamy do lodówki, by czekolada stężała. Następnie wypełniamy czekoladki masłem orzechowym, zostawiając nieco wolnego miejsca ną  górze. Ponownie wstawiamy czekoladki do lodówki. Kiedy nadzienie stężeje, pokrywamy wierzch czekoladek pozostałą czekoladą i posypujemy posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wyjmujemy czekoladki z foremek.