Megawypieki

Czekoladki z nadzieniem pistacjowo-kokosowym

 

 

Korpusy

Nadzienie

Dodatkowo- foremki do czekoladek

Nadzienie

Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej śmietanki dodajemy bardzo drobno posiekaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy masę. Odstawiamy do przestygnięcia.

Korpusy

Gorzką czekoladę siekamy bardzo drobno lub ścieramy na tarce. 2/3 czekolady rozpuszczamy w misce umieszczonej nad gorącą wodą, tak, by miska nie dotykała wody. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmujemy miskę znad wody i dodajemy pozostałe 1/3 czekolady. Mieszamy, aż dodana czekolada się rozpuści. Tak przygotowaną czekoladą dokładnie pokrywamy dno i boki foremek do czekoladek. Foremki wstawiamy do lodówki, by czekolada stężała. Następnie wypełniamy czekoladki nadzieniem, zostawiając nieco wolnego miejsca ną  górze. Ponownie wstawiamy czekoladki do lodówki. Kiedy nadzienie stężeje, pokrywamy wierzch czekoladek białą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i posypujemy posiekanymi pistacjami. Ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wyjmujemy czekoladki z foremek.