- 350 g piersi kurczaka
- 200 g ziemniaków
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka curry
- sól
- 1 puszka mleka kokosowegp
- 350 g passaty pomidorowej
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, solimy i posypujemy połową przyprawy garam masala. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Olej kokosowy rozgrzewamy na głebokiej patelni, dorzucamy kurczaka i podsmażamy. Po kilku minutach dorzucamy ziemniaki i smażymy kilka minut, aż ziemniaki się zrumienią. Następnie na patelnię dodajemy resztę składników i wszystko duszimy na wolnym ogniu przez 20-30 minut, aż ziemniaki zmiękną a sos zgęstnieje. Całość musimy mieszać co kilka minut, by danie się nie przypaliło.