- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/4 szklanki dowolnych orzechów
- 1/2 szklanka wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki słonecznika
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 70 g masła w temperaturze pokojowej
- 1 jajko
- 2 łyżki drobinek z gorzkiej czekolady (opcjonalnie)
Blaszkę o wymiarach 24×24 centymetry wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. ZA pomocą szklanki lub słoika wyrównujemy powierzchnię .
Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut, aż wierzch nabierze złotego koloru.
Od razu po wyjęciu z piekarnika kroimy wypiek na kwadraciki- po ostygnięciu będzie to niemożliwe.